Hyvä B2B-myyntiprosessi [Ohjeet + tarkistuslista]

(10 min lukien)

(3 min selaten)

B2B-myyntiprosessi, mikä se on?

Hyvän B2B-myyntiprosessin luomisella on kaksi edellytystä. 1) Ihan ensiksi meidän tulee ymmärtää vaiheet, joiden läpi prospekti kulkee asiakkuuden turvasatamaan. Tämä siis sinun yrityksesi näkökulmasta, eli mitä tapahtuu, milloin tapahtuu ja kuka tekee: myynti vai markkinointi. 2) Toinen avain hyvään B2B-myyntiprosessiin on ostajan päänsisäinen ajatteluprosessi ostettavasta tuotteesta tai palvelusta.


Hyvä B2B-myyntiprosessi siis huomioi sekä ostajan, että myyjän tarpeet. Näiden välillä se kauppa kun vielä nykymaailmassa ainakin syntyy (robotteja odotellessa, hehe).


Tässä blogissa rakennamme ymmärryksen molemmista avain osasista.


SISÄLLYSLUETTELO:

Kerrohan, kummasta haluat aloittaa…

>Yrityksen sisäinen myyntiprosessi

>Asiakkaan suostuttelu

Valitettava tilanne monessa yrityksessä on tämä.

Hyva b2b-myyntiprosessi millainen se on esimerkki

Monen yrityksen myyntiprosessi on vähintäänkin sekava tai epäselvä.

Myyntiprosessi on usein yrityksen hiomaton timantti. Asiakasta lappaa sisään sisään ja nimet rustataan sopimuspapereihin, mutta tarkkaa tietoa asiakkaiden alkuperästä ei ole. Löysivätkö ostajat meidän firman hakukoneesta, LinkedInistä, vai mistä?


Suuren kuvan bisneksen kehittäminen on siis vaikeaa, ellei mahdotonta.


Korjataksesi tilanteen tarvitset B2B-myyntiprosessillesi kartan, jonka olisi hyvä mallintaa väylät, joista asiakkaita aktiivisesti hankitaan (markkinoinnilla), sekä havainnollistaa yrityksesi myyjille vaihe vaiheelta miten prospekti talutetaan kassalle: miten sovitaan kartoitustapaaminen, milloin se pidetään ja mitä jatkotapaamisissa käydään läpi…


Ideaali tilanteessa myyjän ei tarvitse kysellä ostajalta erikseen, että mistä tämä yrityksesi löysi (koska verkossa tämän saa tehtyä automatiikalla), mutta jos digi-infranne ei ole aivan tällä tasolla, niin myyjä voi merkata tiedon CRM:ään myös manuaalisesti (vaikka 100% ajasta myyjä tätä tuskin muistaa tai jaksaa tehdä).


Saatat nyt siis miettiä, että “millainen on hyvä myyntiprosessi lyhyesti sanottuna” nimenomaan B2B-yrityksen omasta näkökulmasta?


Lyhyesti sanottuna hyvä B2B-myyntiprosessi: 1) havainnollistaa vaiheet joiden läpi ostaja kulkee B2B-myyjän opastamana ennen ostoa, ja 2) osoittaa mistä lähteestä ostaja saa yrityksestäsi kuulla.


Tämä jälkimäinen tieto on sikäli olennainen, koska se auttaa markkinointia kohdentamaan mainontaa yrityksesi kannalta rehevimmille niityille, joissa ostajat laiduntavat (Account Based markkinointia).

Nyt haluat varmaan suunnitella oman B2B-myyntiprosessisi.

Poltteleeko jo sormia päästä suunnittelemaan omaa myyntiprosessiasi?


Yksi neuvo mukaan piirtopöydällesi: älä monimutkaista suunnittelua liikaa, vaan hyväksy, että ensimmäinen malli B2B-myyntiprosessista on tosiaan malli. Se on suuntaa antava ja tarkentuu ajan kanssa.


Eivät varhaisten merikapteenienkaan kartat vastanneet nykyisiä satelliittikuvia. Jostain kapteeneiden oli kuitenkin lähdettävä liikkeelle ja kartta ylipäätään oli parempi kuin ei karttaa. Lisäksi, koukeroissa B2B-maailmassa simppeli on kaunista ja sitä on helpompi noudattaa kuin sata vaiheista sokkeloa.


Jos sinulla on vaikeuksia suunnitella yrityksellesi B2B-myyntiprosessi, niin hyvänä lähtökohtana voi toimia se, että haastattelet yrityksesi myyjät, joilta saat tiedon myyntiprosessinne (tai sekamelskan) nykyisestä tilasta.


Sitten vain istutte porukalla pöydän ääreen ja käytte läpi miten tiiminne yhtenä porukkana kehittäisi tätä prosessia. Tai jos joka myyjällä on oma prosessinsa, niin sopikaa yhteisestä mallista, jonka otatte kokeiluun. Näin saat samalla taltuettua mahdollisten vanhojen jäärien muutosvastarinnan, kun he kokevat olevansa mukana suunnittelutyötä, eikä heidän tarvitse muuttaa toimintamallejaan ylhäältä tulevan mahtikäskyn takia.


Ja toki myyntiprosessiin on “best practiceja” lisääkin olemassa, mutta aloitetaan nyt simppelistä, oletan tässä blogissa nimittäin ettei teillä ole firmassa mitään standardoituja myyntiprosessin osia pystyssä.


Lisäevääksi saat vielä esimerkin siitä millainen myyntiprosessi voisi olla.

Esimerkki hyvästä B2B-myyntiprosessista.

Millainen se myyntiprosessi sitten voisi tosimaailmassa olla?


Isossa kuvassa B2B-myyntiprosessi voi olla kuvaaja, joka näyttää vain muutaman oston kannalta kriittisen vaiheen, joiden kautta prospekti kulkee kohti ostoa.


Yleensä prospekti viedään näiden vaiheiden läpi myyntitapaamisia järjestämällä, tuotetietoulla lisäämällä, tuotteen hyödyistä kertomalla, sekä monikanavaisella markkinointiviestinnällä. Näin ymmärrys B2B-tuotteesta rakentuu aivan vaivihkaa, kun jonain päivänä prospekti “hiffaa” sen miksi myyjä haluaa tuotteen hänelle myydä.


Tämän tiedon valossa prospekti pureskelee kysymystä: “sopiiko tämä tuote/palvelu minun yritykselleni”. Ja toki tämän tiedon sulattelu vaatii väkisin myös aikaa. Et varmaan itsekään ole koskaan ostanut autoa pelkän impulssin ohjaamana?


Millainen sitten voisi olla tosimaailman esimerkki myyntiprosessista?


Otetaan hyvän B2B-myyntiprosessin esimerkiksi alustapohjaisissa (SaaS) palvelutuotteissa usein käytetty malli, joka näyttää tältä:


Myyniprosessi esimerkki SaaS-alusta

Esimerkki B2B-myyntiprosessista SaaS alustaa käyttäen. Tämä kuvaaja ei vielä ole kovin tarkka, mutta se on hyvä alku.

Ja joka vaiheen välissä oleva “tiedon sulatteluaika” vaihtelee tietenkin myytävän B2B-tuotteen monimutkaisuuden mukaan.


Huomaat varmaan, että vaiheita on paljon…


Tämä on tyypillistä B2B-yritysten myyntiprosessille, koska B2B-tuotteet ovat usein melko monimutkaisia ja ostopäätöksen niistä tekee useampi ihminen (DMU, eli Decision Making Unit), ei vain yksi ihminen.


Tuoteymmärryksen rakentamiseen menee siis väkisinkin tovi, koska harva haluaa ostaa sian säkissä. Sen sijaan ymmärrys tuotteesta rakentuu usean tapaamisen kautta. Tästä ei pääse yli eikä ympäri monimutkaisia B2B-tuotteita myytäessä.


Hyvä B2B-myyntiprosessi kuitenkin nopeuttaa ostosyklin pituutta (joka muuten kannattaa laskea jotta voit kiihdyttää asiakashankintaa) noin keskimäärin.


Ja tähän loppuun vielä jymypaljastus: usko tai älä, mutta valtaosa prospekteistasi haluaa ostaa tuotteen/palvelun, jota myyt. Kyse on vain rahasta ja hyödyn koetusta suuruudesta, jonka he uskovat tuotteellasi saavan.


Auta siis prospektia ostamaan tuotteesi ja sisäistämään sen hyöty. Katsotaan ensin kuinka asiakas kokee myyntiprosessin, minkä jälkeen paljastan kuinka voit helpottaa asiakkaan ostokokemusta.

Auta asiakasta ostamaan, ymmärrä millainen on hyvä B2B-ostokokemus.

Huomaa samalla, että vaikka myyntiprosessi näyttää sinulle lineaariselta, niin asiakkaaksi kasvavasta ostajaehdokkaasta se tuntuu usein jopa työläältä. Tuotteen ymmärtämisellä on prospektille hinta: rahallinen, ajallinen ja vaivannäöllinen.


Siksi asiakas ei kulje “tasaista tietä” kohti ostoa, vaan hän usein raahautuu kassalle, joka odottaa ylämäen huipulla.

B2B-myyntiprosessi asiakkaan näkokulmasta

Sinun myyntiprosessisi on asiakkaalle ostoprosessi, jolla on kustannus: aika ja raha.

Asiakkaaksi kasvava prospekti joutuu ikään kuin kiipeämään luoksesi, mitä hyvä myyntiprosessi on helpottamassa. Mutta miten? Hyvässä B2B-myyntiprosessissa näet on muutama välietappi, joihin prospekti voi pysähtyä levähtämään: ajattelemaan tuotetta ja sen hyötyä, jonka prospekti uskoo siitä saavansa.


Ei Mount Everestin K2:llekaan kiivetä päivässä.


Kiipeämisen ajallinen kesto riippuu paljolti asiakkaasta itsestään. Eli osa ostajista kiipeää nopeammin ja osa hitaammin, mutta olennaista on, ettei tuotteen ymmärtäminen ole liian työlästä. Tässä myyjä ja myyntisisällöt astuvat kuvaan, koska epäselvä viestintä (tulee se sitten PowerPoint-kalvoilta tai myyjän suusta) voi myös tappaa kaupan. Ja lopputulos?


Noh, siellä myynnin Mount Everestin rinteillä on paljon kylmän kohmettamia kauppoja makaamassa…


Ja jotta sinun kauppasi ei koe tällaista kohtaloa, niin hyvän B2B-myyntiprosessin tunnusmerkki on, että olet määritellyt myyjälle sopivan syklin, jolla hän tavoittelee ostajaehdokasta takaisin pöydän ääreen / etäpalaveriin. Nämä ovat niitä paljon kaivattuja välietappeja.


Tällaisena hyvä myyntiprosessi tasoittaa tietä sinun ja asiakkaasi välillä helpommin kuljettavaksi, mikä lyhentää matkaa kassalle. Hyväksytään siis, että B2B-myyntiprosessi tarvitsee välivaiheita ja asiakas tarvitsee aikaa pureskella juuri opittua.


Muuten ei osto motivaatio voi kasvaa.

Juuri tämä on hyvän myyntiprosessin viimeinen mauste. Nimittäin asiakkaan motivoiminen ostoon (se asiakkaan pään sisällä tapahtuva tuumaus prosessi).


Nyt sinua voi mietityttää, että miten luot tällaisen tuoteymmärrystä ja prospektin ostomotivaatiota vahvistavan hyvän B2B-myyntiprosessin omalle yrityksellesi?


Katsotaan nyt miten teemme sen ja käytetään apunamme tiedettä… tarkemmin psykologiaa.

Suostuttelun vipuvoimaa B2B-myyntiprosessiin – Psykologian ELM-malli osana myyntiprosessia.

Käydään nyt kiinni siihen myyntiprosessin toiseen osaan, siihen 50% yhtälöstä joka tapahtuu ostajan pään sisällä ja antaa sinulle vastauksen kysymykseen “miten saan asiakkaan ostamaan B2B-tuotteeni”?


Saamme apua asiakaslähtöisen myyntiprosessin suunnitteluun ja asiakkaan ostomotivaation kasvattamiseen psykologian ELM-mallista (Elaboration likelihood model), joka asettuu tieteen kentällä suostuttelun psykologian tontille.


Mutta mikä on tämä ELM-malli? Lyhyesti ELM-malli kuvaa meidän ihmisten tiedonkäsittelyä ja omaksumista.


Noh, miksi ELM-malli on tärkeä osa myyntiprosessia? Koska asiakas kulkee ELM-mallin havainnollistaman tiedon käsittelypolun läpi halusit tai et. Eli yrityksesi voi ainoastaan mukautua tähän malliin ja asettaa B2B-myyntiprosessin sopimaan ELM-muottiin, jolloin asiakas 1) käsittelee oikean tuotetiedon ja 2) tuotteen hänelle arvokkaimmat hyödyt 3) juuri oikeaan aikaan.


Tämä nopeuttaa asiakkaan tuoteymmärryksen ja sen hyötyjen ymmärtämisen syntymistä, mistä seuraa nopeutuva myyntisykli ja kiihtyvä kaupankäynnin tahti.


Kuinka sitten hyödynnät suostuttelun psykologian ELM-mallia myyntiprosessissasi? Katsotaanpa.

Nopeasti hyödynnettävä ELM-mallin vinkki myyntiin.

Millaisen ajattelun kaaren läpi ostaja sitten kulkee myyntiprosessisi aikana?


Ensinnäkin, tunne ensin.


Hyödykettä myyvän yrityksen – siis sinun – tulee kyetä luomaan ostajalle positiivinen tunnelataus tuotteestasi tai palvelustasi. Ilman tätä ei ostamismotivaatio kasva tai kauppaa synny.


Älä siis myyjänä sukella tarjouksen hintaan ja hyötylistaukseen suoraan, vaan panosta myyjänä mieluummin omaan energiaasia ja ulosantiin. Tuote/palvelu itsessään on nimittäin tappavan tylsä jos se vain makaa passiivisesti PowerPointin kalvoilla, mutta lisää tähän rinnalle myyjä, joka on ihan oikeasti itse innoissaan tuotteesta!


Myyntijohtaja ei kuitenkaan voi ruveta mikro manageroimaan yksittäisiä myyjiä, vaan ainoastaan kannustaa yllä mainittuun innostumiseen. Siispä, mitä myyntijohtaja voi tehdä auttaakseen myyjiä ELM-mallin mukaan?


Jos haluat helpon tien hyödyntää ELM-mallin löydöksiä myyntiprosessissasi, niin suosittelen, että luot myynnille ja markkinoinnille useisiin eri aisteihin (näkö, kuulo, kosketus, lukeminen) vetoavaa sisältöä.


Me ihmiset nimittäin opimme uutta ja syvennämme tuotetuntemustamme kaikkien näiden aistien kautta:


  • Katsomme tuotetta esittelevän videon.
  • Kuuntelemme tuotetteesta puhuvan podcastin/mainoksen.
  • Luemme tuotetta käsittelevän julkaisun.
  • Kosketamme tuotetta, eli kokeilemme sitä käytännössä. Tai jos kyseessä on B2B-palvelutuote, niin olennaista on tutustua palvelun tuottavaan tiimiin.
  • Ja parhaassa tapauksessa asiakas vielä itse puhuu tuotteesta, eli käsittelee oppimaansa tietoa aktiivisesti.

Miksi monen eri astin hyödyntäminen myyntiprosessissa on niin tärkeää? Koska osa meistä oppii paremmin lukemalla ja osa kuuntelemalla, kolmas sitten taas tekemällä itse. Vetoa siis kaikkiin aisteihin ja suunnittele B2B-myyntiprosessi kuljettamaan prospekti kaikkien aistien läpi.


Tällöin asiakkaan kuva tuotteesta kirkastuu, luottamus tuotetta kohtaan kovenee (tuttuuden kautta) ja ostaminen helpottuu. Katsotaan lopuksi miten suunnittelet tällaisen myyntiprosessin suuren kuvan ELM-mallin mukaiseksi.

Näin suunnittelet hyvän B2B-myyntiprosessin psykologian ELM-mallia hyödyntäen.

ELM-malli osoittaa, että me ihmiset käsittelemme tietoa kahdella tavalla, niin sanotun central routen eli aktiivisen tiedonkäsittelyn kautta ja peripheral routen eli passiivisen tiedonkäsittelyn kautta.

Asiakkaan suostuttelu psykologialla myyntiprosessissa

ELM-mallin mukaan asiakkaasi käsittelee tietoa kahdella tapaa.

Avaan näitä tässä alla.

1. Tiedonkäsittelyn peripheral route B2B-myynnissä.

Kun asiakas käsittelee saamaansa tuotetietoa peripheral route kautta, niin hän omaksuu tiedon todella nopeasti. Oikeastaan hän ei välttämättä edes käsittele tietoa, vaan sisäistää sen jopa välittömästi. Mikä tällaisen tiedonkäsittely sitten laukaisee? Yksinkertaistukset.


Yksinkertaistus on nopea tapa oppia. Ne rakennetaan usein sellaisen tiedon päälle jonka asiakas jo tietää. Tämä on kriittistä B2B:ssä, koska isot tuotteet ovat usein monimutkaisia, mikä vaikeuttaa niiden ymmärtämistä.


Havainnollistan tätä vielä.


Mietippä jos eläisimme 1600-lukua etkä tietäisi mikä on meille tänä päivänä niin arkinen lentokone ja minä olisin keksinyt sellaisen. Alkaisin kuvailla sinulle lentokonetta sanoilla “isot turbiinit” (sinä: mikä ihme?), “930 km/h” (sinä: ei mahdollista), “kiitorata” (sinä: mitä hittoa??).


Tai sitten kuvailisin lentokoneen idean 1600-lukulaiselle sinulle: “kuin iso lintu, joka kuljettaa ihmisiä”. Ymmärtäisit ainakin konseptin ja alkaisit varmasti kysellä luontaisesti, että miten sellainen on mahdollista.


Siis yksinkertaista.


Hyviä välineitä peripheral routen hyödyntämiseen myyntisisällöissä ja tilanteessa ovat lisäksi: metaforat, vetoava asian esittelevä henkilö (kaunis tai komea) ja positiiviset tai negatiiviset rinnastukset (tuovat vipuvoimaa viestiin). Nämä laukaisevat peripheral routen, joka helpottaa asiakkaan tiedonkäsittelyä, kun hän käsittelee myyjän viestin yksinkertaistavilla “luolamiehen aivoilla”.


Hyvänä peukalosääntönä sinun kannattaa viljellä todellisuutta peilaavia yksinkertaistuksia (kuten lentokone-esimerkki yllä) läpi koko myyntiprosessin, koska nämä voivat lyhentää myyntisykliä lataamalla tuoteymmärrystä asiakkaaseen, jos hän on valmis vastaanottamaan tarjotun tiedon.


Näin B2B-kaupan kassa tuodaan lähemmäs asiakasta.

2. Tiedonkäsittelyn central route B2B-myynnissä.

Hyvä B2B-myyntiprosessi ei kuitenkaan luota pelkkään tiedonkäsittelyn peripheral routeen, koska harva ihminen ajattelee pelkillä “luolaihmisen aivoilla”.


Siksi myyntiprosessin iso kuva rakennetaan ELM-mallin central route -ajatteluun vetoamalla. Tämä tuo myyntiprosessiin varmuutta.

Mikä sitten on ELM-mallin central route tiedonkäsittelyssä olennaista B2B-myyntiprosessille?


1. Ensiksi, ELM-mallin mukaan myyntiprosessille keskeistä on, että ostaja on motivoitunut hankkimaan tuotteesi, tai aivan aluksi haluaa ymmärtämään tuotettasi.


Siksi B2B-myynnin ja -markkinoinnin tulee lähteä asiakkaan motivoinnista (myyjä) ja motivoituneiden asiakkaiden löytämisestä (Account Based markkinointi).


Tämä onnistuu perinteisesti tuotteen hyötyjä kuvaamalla ja lisäämällä kiireellisyyttä “toimia heti”, joka onnistuu esimerkiksi tarjouksen rajallisuudella (ajallinen tai määrällinen rajallisuus, jos näyttää siltä, että kauppa on kuolemassa).


2. Toinen ELM-mallin mukaan keskeinen tekijä oston aikaansaamisessa on, että asiakas kykenee käsittelemään hänelle annettua tietoa tuotteesta. Motivaatio itsessään, kun ei riitä, jos tuote on liian monimutkainen ymmärtää, se esitellään vaikeasti, tai aiemmin opeteltua tietoa ei ole vielä sisäistetty.


Tästä syystä viisas myyntiprosessin suunnittelija luo myyntiprosessin kuin koulutusohjelmaksi. Aloitetaan perusteista, jotka on helppo ymmärtää ja viestitään ne helposti ymmärrettävillä yksinkertaistuksilla. Seuraavassa palaverissa kerrataan jo opittua, että asiakas hoksaa ymmärtäneensä aiemmin opitun. Jatketaan keski vaikeisiin teemoihin, jotka uppoavat aivoihin, kun perusteet on ymmärretty. Ja lopuksi ollaan valmiita ostamaan koko tuote, kun sen hyödyt ovat selvät, tarve tuotteelle ymmärretty ja käyttötarkoitus on kirkastunut asiakkaan mielessä.


3. Kolmas ELM-malli sanoo, että B2B-myyntiprosessin on kyettävä jättämään asiakkaan mieleen positiivinen tunnelataus tuotteesta.


Positiivinen tunne ladataan asiakkaaseen myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa ja kaikissa tapaamisissa. Tässä ison rooli saa paitsi myyjän energia tapaamisissa, myös muut peripheral routen suostuttelu vivut.


Lisäksi hyvä myyjä käsittelee myytävää B2B-tuotetta nimenomaan asiakkaan näkökulmasta, esittelee asiakkaan kaltaisia referenssejä ja ruokkii mielenkiintoa.


Ja muista: rehellisyys maan perii.


Jos tuote ei sovikaan asiakkaalle täydellisesti, niin myös tämä kyettävä sanomaan rehellisesti. Asiakas kyllä tietää, että tuotetta ei välttämättä ole alkujaan suunniteltu nimenomaan hänen tilannettaan varten. Tämä on ymmärrettävää ja asiakas voi silti haluta ostaa tuotteen, älä siis salaa mitään tai pakkomyy. Siitä on pitkässä juoksussa vain haittaa ja seuraa maineen menetys.


Hyvä myyjä ja hyvä markkinoija osoittavat asiakkaalle haluavansa aidosti ymmärtää tämän ongelmaa. Asiakkaasta ja hänen tarpeestaan tulee olla aidosti kiinnostunut – aitous välittyy ja luo luottamusta.



Tässä vielä mainio opus paremmaksi myyjäksi kehittymiseen: Never Split the Difference -kirja, jossa FBI:n entinen panttivankineuvottelija jakaa omat neuvonsa neuvotteluihin ja myyntiin.

Yhteenveto: Hyvä B2B-myyntiprosessi, se on tällainen.

B2B-tuotteen ostaminen edellyttää asiakkaalta syvää luottamusta myyjään ja selkeää käsitystä siitä “mitä nyt oikeastaan ollaan hankkimassa”. Usein asiakkaan käsitys tuotteesta voi olla ensimmäisessä myyntitapaamisessa jopa täysi nolla, jos myynnin ja markkinoinnin tekeminen kohdistuu eri yleisöihin (vältä tämä Account Based markkinoinnilla).


Tässä valossa hyvä B2B-myyntiprosessi on kuin koulutusohjelma ja koululuokka. Markkinoinnilla on vetovastuu tuoda oikeat oppilaat luokkaan ja myyjillä on päävastuu kouluttaa ostajaehdokkaat tuotteesi asiantuntijoiksi. Molemmat kertovat luokassa ja sen ulkopuolella mitä koulutusohjelma pitää sisällään (myynti- ja markkinointiviesti).


Apua myynti- ja markkinointiviestin teroittamiseen saat läpi käymästämme suostuttelun psykologian ELM-mallista, jotta haluamasi tieto uppoaa asiakkaaseen.


Tällaisena hyvin suunniteltu ja taidokkaasti toteutettu myyntiprosessi jättää asiakkaaseen positiivisen latauksen tuotteesta, syventää motivaatiota hankkia tuotteen ja antaa ymmärryksen miten asiakas tuotteesta hyötyisi. Tämä jos joku on tärkeää, koska ethän itsekään ostaisi mitään, mitä 1) et ymmärrä tai jonka ajattelet olevan 2) “täysi paska”.


Itse prosessin kannalta taas on tärkeää, että sinulla on myyntiprosessissasi selkeät välivaiheet, jotka blogissa kävimme esimerkin kautta läpi. Tauot välivaiheiden välillä antavat ostajalle aikaa pureskella uutta tietoa, jonka sisäistettyään hän voi kokea tuotteesi jo tutumpana.


Näin B2B-ostaja kulkee lähemmäs kassaa.


Jos haluat luoda blogissa kuvatun laisen B2B-myyntiprosessin, niin lataa ilmainen aputyökaluni, “tarkistuslista B2B-myyntiprosessisi kehittämiseksi”. Listasta löydät myös ELM-mallin mukaisia suostuttelun tehostamisen työkaluja viestintääsi.


Lisäksi saat sähköpostiisi säännöllisen sallamo.fi blogi-ilmoitusten hälyttimen, joka kertoo, kun jälleen käsittelen blogissa juuri sinua kiinnostavaa aihetta (kuten B2B-myyntiprosessi). Tarkistuslistan latauksen jälkeen saat minulta sähköpostin, jonka linkkejä klikkaamalla kerrot minulle mitkä aiheet sinua kiinnostavat.


Mielestäni jokainen spämmiksi koettu viesti on nimittäin liikaa. Uskon sanaasi ja toimitan sinulle vain sisältöä jonka kerrot itseäsi kiinnostavan.


Jos pidit blogista ja haluat ymmärtää miten jätät B2B-tuotteesta tai -palvelusta positiivisen tunnelatauksen asiakkaaseen niin…


>Lataa ilmainen B2B-myyntiprosessin tarkistuslista

TIETOSUOJA & EVÄSTEET

Copyright Sallamo.fi

Let's Connect.